NORSAN Regulation Studiu
CREȘTEREA INDICELOR OMEGA-3 CU NORSAN OMEGA-3 TOTAL
Creștere cu 61% a indicelui omega-3 în eritrocite prin suplimentarea cu omega-3 cu NORSAN Omega-3 Total (ulei de pește)
Background:
Acizii grași omega-3 EPA și DHA au proprietăți antiinflamatorii și sunt importanți pentru dezvoltarea și funcționarea organelor centrale precum creierul și ochiul. În plus, un indice ridicat de omega-3 este pozitiv pentru sănătatea cardiovasculară. O publicație științifică a lui Albert și colab. concluzionează că o reducere a riscului de până la 90% pentru moartea subită cardiacă poate fi de așteptat cu un indice omega-3 ridicat (peste 8%), comparativ cu un indice omega-3 scăzut (sub 4%).
Beneficiile pentru sănătate ale acizilor grași omega-3 au fost contestate în unele studii științifice. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece diverși factori sunt cruciali pentru absorbția în organism și, prin urmare, pentru efectul acizilor grași omega-3. Acestea includ factori specifici produsului, cum ar fi doza suficientă și calitatea uleiului, precum și factori individuali și dacă aportul se face împreună cu o masă sau pe stomacul „gol”.
Confuzia se datorează în esență faptului că suplimentarea cu omega-3 nu produce neapărat efectul dorit asupra indicelui omega-3. Pentru o persoană induvială, scopul nu ar trebui să fie să ia orice supliment, ci să aibă niveluri suficiente de acizi grași omega-3 în corpul său. Produsele NORSAN urmează această abordare metodică și pot dovedi că produsele noastre efectuează indicele omega-3 în modul dorit.
Metodologie:
Pacienții de sex masculin și feminin cu vârsta peste 18 ani au fost informați despre posibilitatea participării de către medicul supraveghetor. Condiția prealabilă pentru participare a fost o analiză anterioară a acizilor grași efectuată de laboratorul Omegametrix GmbH din Martiensried. Analiza acizilor grași este o metodă de analiză testată și documentată, cu stabilitate ridicată a valorilor de analiză, inclusiv HS Omega-3 Index®. Pacienții care au luat un produs omega-3 în ultimele 3 luni au fost excluși. Perioada de observare a aplicării a fost stabilită la 4 luni (perioada de toleranță de la 3,5 la 5 luni). În perioada respectivă, aportul zilnic a fost de 8 ml de NORSAN Omega-3 Total, corespunzător unei doze de 2.000 mg de omega-3. După 4 luni, a fost efectuată o nouă analiză a acizilor grași și HS-Omega-3 Index®. Pe baza analizei acizilor grași efectuate la începutul și la sfârșitul observării aplicației, rezultatele au putut fi evaluate statistic. Studiul s-a desfășurat din 2018 până în 2020.
Rezultate:
În medie, Omega-3 Index® a crescut cu 61 % de la o valoare de bază de 5,2 % la un Omega-3 Index® de 8,4 %. La 20 din 33 de participanți, HS-Omega-3-Index® a fost în intervalul optim de ≥8% după încheierea studiului. Numai la 6 pacienți nu a putut fi detectată sau doar o ușoară creștere a HS-Omega-3-Index®. Motivul pentru aceasta ar putea fi aportul pe stomacul gol sau aportul inconsecvent în timpul perioadei de aplicare.